terug naar boven

Alle rechten voorbehouden ©2017 Barry Emons aangepast spelmateriaal
VEILIGBED.NL

Soft & Safe bedden

Softfit

hier vind u een overzicht van al onze tentbedden en andere "zachten" oplossingen. Klik op een van de bovenstaande foto's voor meer informatie.

Het SoftFit bed is een kruising tussen een Cosyfi t en een Tokyo. Het SoftFit bed is gemaakt van het onderstel van een Tokyo, zodoende is dit bed ook standaard verrijdbaar, ideaal dus.

 

De bovenkant (slaap- en rustgedeelte) is gemaakt van bisonyl. Door de zachte constructie is dit bed zeer geschikt voor personen die voor zichzelf een bedreiging vormen en zich kunnen verwonden in een normaal bed. De SoftFit wordt overal gebruikt; in thuissituaties, in instellingen maar ook regelmatig op PG afdelingen in de ouderenzorg.

Van het stalen frame aan de buitenkant is aan de binnenkant niets zichtbaar en voelbaar voor de cliënt. Het bed is aan de voorzijde te openen met een ritssluiting en zodoende makkelijk toegankelijk voor de begeleiding. De voorkant en zijkanten zijn gevensterd met PVC.

Een hoog-laagsysteem is standaard, alsmede de deelbare bovenkant ten behoeve van een plafondtillift.

 

De maten van de SoftFit zijn 90 x 200 cm (matrasmaat) en de buitenwerkse maten zijn 98 x 208 cm waardoor hij door de meeste deuren van 100 cm breed kan. De omranding is 140 cm boven de matras. Standaard wordt de SoftFit in de kleuren zand en wit geleverd. Andere kleurcombinaties zijn leverbaar tegen meerprijs, evenals vele opties.

 

Safespace

De Safespace neemt een speciale plaats in bij Barry Emons. Hij is ontworpen als “kamer in een kamer”. Wij zetten de Safespace ook als zodanig in. Het is een flexibele mobiele Time-out en rustruimte (tot en met 3x3 m). Aangezien de Safespace als kamer fungeert is het ook prima mogelijk om er een bed in te plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld een zacht bed zijn dat helemaal opgebouwd is uit schuim, zie de ComFit op pagina 38-39 . Na een periode van opwinding is er vaak direct behoefte om uit te rusten. Een bed in een Safespace is dan een goede oplossing.

 

Een Safespace is het ideale alternatief voor een uitraaskamer voor particulieren, instellingen en gemeenten. Barry Emons heeft ook een bed variant ontworpen voor volwassenen en kinderen met gedragsstoornissen. Zie hiervoor de volgende pagina.

 

De standaardkleuren zijn donkerblauw en lichtblauw, maar de Safespace kan tegen een kleine meerprijs ook geleverd worden in de kleuren paars, grijs, donkergroen, zand, zilver, licht roze, donker roze, lila en primair groen.

 

De Safespace van 200 x 200 cm is ook te huur zie de verhuur-pagina.

 

 

Safespace bed

Barry Emons biedt naast een Safespace ruimte ook een Safespace bed om de veilige eigenschappen van een Safespace te combineren met slaapmogelijkheden. Slapen en rusten is het primaire doel van het Safespace bed. De matrasmaat is 90 x 200 cm. Het Safespace bed is verkrijgbaar met of zonder hoog-laag systeem voor optimale zorgverlening.

 

Met de Safespace zijn bijzondere resultaten behaald. De combinatie van veiligheid, geborgenheid en het ontbreken van weerstand is ideaal. In de meeste gevallen is het slaapgedrag enorm verbeterd. Wij kunnen u in contact brengen met vele referenties zodat u zelf kunt vragen naar hun ervaringen. Er zijn diverse opties leverbaar, zoals een wand- en plafond bevestigingsset.

 

Het Safespace bed van 90 x 200 cm is ook te huur zie de verhuur-pagina.

Cosifit

Heeft u een onrustige slaper? Wilt u een veilige slaap/speelomgeving met veel toezicht? Heeft u deze omgeving soms nodig op meerdere plaatsen? Op al deze vragen biedt de Cosyfit een antwoord. De combinatie van de zachte wanden en stevige constructie maakt dit bed uiterst geschikt voor gebruik binnen de huiselijke sfeer, maar ook binnen instellingen en scholen. De Safespace en het Safespace bed hebben altijd een dak, bij de Cosyfit is dat een optie.

 

Een Cosyfit wordt uitgevoerd in de maatvoering 90 x 200 cm (matrasmaat) en is verkrijgbaar in de kleuren licht- en donkerblauw. Andere kleuren tegen meerprijs verkrijgbaar. Standaard wordt een 15 cm dik PVC matras bijgeleverd.

 

Naar wens is een losse profiling set (bestaande uit 2 kussens, een wig en kniekussen) te verkrijgen. De omranding kan uitgevoerd worden in

122 cm of 147 cm hoog.

Cosifit Hi-Lo

Ook de Cosyfit is doorontwikkeld als bed. Het grootste verschil met de Safespace is dat de motoren aan de buitenkant zijn geplaatst. Deze uitvoering heeft daardoor de mogelijkheid tot Trendelenburg of Anti-Trendelenburg stand. De combinatie van zacht maar sterk materiaal en uitgebreide verstelbaarheid maakt het een uitstekend verpleeg- en zorgmiddel.

 

De Cosyfit Hi-Lo is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk met een wandhoogte van

61 cm, 76 cm, 107 cm of 122 cm. Hij is leverbaar in de kleuren licht- of donkerblauw. Ook hier is een losse profiling set leverbaar (bestaande uit 2 kussens, een wig en een kniekussen).

Een 15 cm dik PVC matras wordt standaard meegeleverd.

 

Ook is er een uitvoering met elektrisch verstelbare lattenbodem.

 

Softfit IC

De SoftFit IC (Intensive Care) is samen ontwikkeld met de medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMC Groningen. Zij waren op zoek naar een vervanger van hun huidige bed voor onrustige cliënten. In het ziekenhuis heeft men regelmatig te maken met cliënten die in bed moeten blijven maar pogingen ondernemen om eruit te klimmen. Ook microbiologie was betrokken bij deze opdracht vanwege hygiëne eisen. Uit 7 leveranciers is Barry Emons gekozen om mee te ontwikkelen en de eerste serie te leveren. Samen hebben we een bed gerealiseerd dat de functionaliteit en veiligheid biedt die je mag verwachten.

 

Het bed is zeer stabiel en biedt volledige verstelbaarheid inclusief Trendelenburg en Anti-Trendelenburg. Ook zijn er doorvoeren voor slangen en een houder voor een infuuspaal voorzien. Een papegaai kan aan het frame in het bed worden gehangen.

 

De SoftFit IC is toegankelijk aan beide zijden; noodzakelijk voor reanimatie. Aan het onderstel is een reanimatiehendel verbonden om het ligoppervlak in één keer vlak te maken. Het doek is geproduceerd in dubbel bisonyl ter voorkoming van stikselnaden en kan eenvoudig worden gereinigd. Probeer de SoftFit IC zelf een paar weken uit en laat u overtuigen.

 

De SoftFit IC van 90 x 200 cm is ook te huur zie de verhuur-pagina.

Comfit

Dit ComFit schuimstofbed is anders dan alle andere bedden, het heeft namelijk geen harde delen. Zowel de binnen- als buitenkant zijn zacht,

waardoor de gebruiker zich nergens aan kan bezeren. De ComFit is ideaal voor onrustige slapers, mensen met spasmen of mensen die dwalen

op hun kamer. Ze kunnen zich niet bezeren aan dit bed.

 

Het is mogelijk het bed te verzwaren zodat slepen moeilijk wordt. Er is ook een verankering beschikbaar aan de wand of vloer. De ComFit is

doordacht en aanpasbaar. We hebben vele bedden geleverd waarbij het matras in het bed is genaaid. Cliënten die de neiging hebben alles te verplaatsen of te gooien pakken vaak een matras uit bed. Door het matras onder het bisonyl te stikken heeft de cliënt geen grip maar wel ligcomfort.

 

De ComFit heeft standaard een matrasmaat van 90 x 200 cm. Op aanvraag zijn ook andere afmetingen van het bed mogelijk.

Wanneer hygiëne problematiek u afhoudt van een dergelijk bed is de PureFit de oplossing.